Ľanové semienka sa pestujú a spracovávajú po stáročia. Overené zdravotné benefitu ľanu sa využívajú v podobe funkčnej stravy. Bio Ľanový olej v poslednom období rastie pre svoje overené účinky na obľube.

Ľanový olej obsahuje zdraviu prospešné látky, ako sú napríklad kyselina α-linoleová (ALA, omega-3 mastná kyselina) a olej tiež obsahuje vlákninu. Ľanový olej, vláknina a ľanové lignany majú potenciálne zdravotné výhody, ako je zníženie kardiovaskulárnych chorôb, aterosklerózy, cukrovky, artritídy, osteoporózy a autoimunitných a neurologických porúch. Zo všetkých rastlinných olejov má ľanový olej najvyšší obsah Omega-3 mastných kyselín. Omega-3 kyselina v ľanovom oleji (ALA) vo výskume preukázala, že pomáha zlepšiť obehový systém.

Tip: za studena lisovaný Bio ľanový olej pomáha získať dobrú hladinu Omega 3. Pravidelným užívaním oleja tak zlepšíte svoje zdravie.

Ak chcete použiť ľanový olej lisovaný za studena, aby ste získali dobrú hladinu  omega-3  vo vašej strave, počiatočným bodom je asi 1 čajová lyžička denne.

Bio kvalita je pre ľanový olej veľmi dôležitá. Rovnako ako spracovanie. Ľanový olej by mal byť tiež lisovaný za studená a nerafinovaný. Ľanový olej sa teda vyrába tak, ako má byť: čerstvý a z toho najlepšieho ľanového semena. Chuť oleja by mala byť jemná po ľanovom semienku. Puribio bio ľanový olej garantuje 100% kvalitu.

100 % panenský ľanový olej sa tiež používa pri chudnutí. Pomáha detoxikovať telo a pomáha pri znižovaní nadváhy. Tiež je účinný pri redukcii celulitídy. Ľanový olej pomáha zvýšiť produkciu kolagénu v tele. Olej tiež vyživuje suchú a svrbivú pokožku.